
Diferansiyel Basinç Düsümü
En popüler teknoloji olmasinin yaninda diferansiyel basinç düsümünde, ürününüzü test etmek için referans hacmi kullanilir. Bu, her iki parçada eszamanli meydana gelebilecek ortam basinç veya sicaklik degisimlerini dengelemede yardimci olur.
Sadece test parçasindaki kaçak, transducer’daki diyaframi etkileyecektir.
Atmosfere karsi basinç farkini ölçen bilinen basinç düsüm teknolojisine karsin, bu metodun bir diger avantaji da, transducer’in iki hat arasindaki basinç degisimini ölçerken dogrulugunun test basincina bagli olarak degismemesidir.
Kaçak Araligi ( Pascal/sn)1 Pa/sn’den 5000 Pa/sn’ye kadar basinç düsümü ( test hacmine bagli olarak cm3.atm/dk )
Maksimum Çözünürlük: 0.1 Pascal
Standart Basinç Düsümü
Tüm teknolojilerin baslangici
Bir önceki teknolojinin alt versiyonu olan standart basinç düsümü, parçadaki basinci atmosfer basinci ile karsilastirir. Bu teknoloji, yüksek dogruluk ve çok hizli çevrim zamani gerektirmeyen uygulamalarda kullanilir.
Kaçak Araligi ( Pascal/sn) 10 Pa/sn’den
Maksimum Çözünürlük: 10 Pascals
Maksimum Test Basinci: 40 Atm.
Basinç Ölçümü: Basincin %1’i + 2 sayi ve Tam Ölçegin %0.1’i seviyesinde kararlilik
Sürekli Akis
Kitle Akis Teknolojisine karsi rakip olarak düsünülen sürekli akis teknolojisi, kaçak oranlarini ölçmek için kullanilan çok hassas laminer akis tüpü ve diferansiyel basinç sensörüne dayanmaktadir.
Dahili Hacmi, kaçak tarafindan olusturulan akisin sürekli kararli kalmasini saglar.
Bu teknoloji, üretim hatlarindaki gazli mamüller için gerçek zamanli kaçak okuyucu gereken gaz endüstrisi için mükemmel çözümler üretir.
Cihaz bir kaçak tespit edip bu degeri ekranda gösterdigi zaman operatör, gazli mamülün baglantilarini, kaçagi kabul edilebilir seviyelere gelene kadar sikabilir.
Kaçak Araligi ( cm3.atm/saat):0-100 veya 0-1000 cm3.atm/saat
Maksimum Çözünürlük: 0.1 cm3.atm/h
Maksimum Test Basinci: 50 kPa
Basinç Ölçümü: Basincin ±%1’i + 2 sayi ve Tam Ölçegin %0.1’i
Laminer Akis/Debi
Büyük Kaçaklar için Birebir
Bazen kaçak, “küçük bir akis” veya büyük kaçak seviyesinde bir akis seklinde düsünülebilir. Diger teknolojiler için red seviyeniz çok yüksek ise, laminer debi test cihazi kullanilmasi gerekli olabilir.
Akis, basinç hatti ile parçanin kaçak deligi arasinda yerini alir.
Cihazimiz, diferansiyel basinç sensörünün baglandigi laminer akis elemani içermektedir.
Her bir Debi, Laminer Akis tüpünün giris ve çikisi arasinda bir basinç farki olusturur ve bu degisim Basinç Sensörü tarafindan ölçülür.
Sizdirmazlik Araligi ( L/Saat) 5, 30, 150, 500, 1500, 4000 o 10 000 L/H
Maksimum Çözünürlük: >Tam Ölçegin 1%’i
Maksimum Test Basinci : 350 kPa
Basinç Ölçümü: Basincin ±%1’i + 2 sayi ve Tam Ölçegin %0.1’i
Kitle Akisi
Bunlar için kitle akis birimleri kulanilmistir.
Kütle akis teknolojisi, laminer akis tüpü içerisinden geçen hava miktarini sizdirmazlik degerine çevirir. Test parçasi sizdiriyor ise; hava, cm3.atm/saat gibi sizdirmazlik birimlerine çeviren Kütle akis ölçüm cihazi içerisinden geçmeye zorlanarak bu kaçak ile referans parçasi arasinda bir akis meydana gelir.
Bunula birlikte geleneksel Kütle akis matigindan farkli olarak, bizim teknolojimiz birimi durdurmaksizin hat üzerindeki büyük kaçak veren parçalari da tespit edebilmektedir.
Ve yine rakiplerimizden farkli olarak, hava kütlesini ölçmek için kirlilige karsi hassasiyeti düsüren isitma birimleri kullanmiyoruz.
Ve yine rakiplerimizden farkli olarak, hava kütlesini ölçmek için kirlilige karsi hassasiyeti düsüren isitma birimleri kullanmiyoruz.
Sonuç olarak, kütle-akis teknolojimiz, en zorlu sartlarda endüstrideki en iyi sonuçlari almanizi saglayan en son sicaklik kompanzasyonu teknolojisi ile bilrlikte sunulmaktadir.
Kaçak Araligi (in cm3.atm/min): 2, 20 veya 200 cm3.atm/min
Maksimum Test Basinci : 20 Bar
Basinç Ölçümü: Basincin ±%1’i + 2 sayi ve Tam Ölçegin %0.1’i
IONIQ
Bugüne kadar tanimladigimiz tüm teknolojiler sizdirmazlik oranini ölçmek için havayi kullanmistir.
Bu cihazda elektrigi kullanmaktayiz.
Yüksek voltaj yüklü sivri uç, test ettigimiz plastik parçanin üzerinde durdugu toprak baglantili tabanin yan tarafina uygulanir. Parçada bir delik var ise, elektrik yüklü moleküller (iyonlar) toprak hattindan sivri uca dogru hareket etmeye baslarlar.
Bu güç kaybina sebep olur ve meydana gelen bu güç kaybi sizdirmazlik birimlerine çevrilir.
Bu metod sizdirmazlik oranini örnegin cc/dk birimleri içerisinde ölçemezse bu, git/gitme süreci içerisindeki bugüne kadar görülen sizdirmazlik tespitinin en hizlisidir.
Saniyenin 7/10’nundan daha kisa çevrim zamani elde ettik.
Kaçak Araligi : Parça malzemesine ve delik büyüklügüne baglidir.
Dogruluk : Parça malzemesine ve delik büyüklügüne baglidir.